Taal Nieuwland Wageningen_29
Almere Jungle Nieuwland_21

Organisatie Fort bij Vechten

Sinds 1997 is Nieuwland de exploitant van Fort bij Vechten. Nieuwland is verantwoordelijk voor het beheer en onderhoud van het fort en alle commerciële en culturele activiteiten die hierop plaatsvinden. Door de jaren heen is de bedrijfsvoering gegroeid tot wat het nu is. Op Fort Vechten zijn op dit moment de volgende afdelingen werkzaam:

  • Evenementenlocatie Fort bij Vechten voor bruiloften, zakelijke bijeenkomsten en feesten
  • Waterliniemuseum Fort bij Vechten
  • Stichting Werk aan de Linie voor onderhoud en beheer van het fort,
  • Werk en zorg Fort bij Vechten voor dagactiviteiten en re-integratie

Fort bij Vechten is een sociale onderneming waarbij professionals en vrijwilligers worden ondersteund door mensen met een re-integratie achtergrond of zorgindicatie. Werk en zorg Fort bij Vechten  valt organisatorisch onder de afdeling Nieuwland werk taal zorg. Naast het hoofdkantoor van Nieuwland in Wageningen en werk en zorg Fort bij Vechten in Bunnik heeft Nieuwland werk taal zorg  nog andere vestigingen. De vestigingen zijn: Kemphaan AlmereSpoor 11 Alphen aan den Rijn, Scala Ede, en Boerderij de Achterhof IJsselstein.

logo_n_wtz_ob 20x8
Fort-bij-Vechten_Logo_2regels_RGB
Waterline-Museum_Logo_Eng_2regels_RGB
werkaandelinie_logo2
Logo - Werk en zorg - Fort bij Vechten - CMYK

Staatsbosbeheer

De forten van de Nieuwe Hollandse Waterlinie zijn een oase van rust, dichtbij de stad. Samen met het linielandschap vormen ze ons rijke verleden met water als bondgenoot. Een lint van 85 kilometer dwars door Nederland waar geschiedenis, cultuur én natuur perfect samen komen. Als eigenaar van een groot aantal forten en natuurgebieden in het linielandschap, waaronder Fort bij Vechten, werkt Staatsbosbeheer samen met maatschappelijke organisaties, overheden en ondernemers om gebruiks- en belevingsmogelijkheden te ontwikkelen die bijdragen aan het behoud en de bescherming van dit militaire erfgoed. Zo houden we de hele waterlinie springlevend als uniek erfgoedlandschap van wereldklasse waar we trots op zijn.